Curacao

Onze eerste vakantie buiten Europa. AAAAAH.. spannend; ga ik de reis wel overleven? Heb ik wel genoeg spullen bij? Ben ik niks vergeten? Wat als er daar iets gebeurd? Hup Liek, kalmeringspilletje erin en gaan.

ÉÉN stap op het eiland en letterlijk alle drama gedachten vielen van me af. Het weer, de mensen en de prachtige natuur. Ik ga jullie meenemen in hoe wij (mijn vriend en ik) onze vakantie op Curadise hebben beleefd.

Vlucht en accommodatie:

Na een 9 uur lange vlucht, die ons overigens mega is meegevallen, kwamen we aan op Curaçao. We vlogen met KLM, alles was prima geregeld. Comfortabel kunnen zitten, maar niet geslapen. Ik snap sowieso niet hoe mensen in godsnaam recht op kunnen slapen, daar zijn wij  mensen niet voor gemaakt!? Wij hebben er voor gekozen om wat meer te betalen en met KLM te vliegen, aangezien we op internet te veel klachten zagen over het vliegen naar Cura met Corendon.

We werden door een bus opgehaald en naar ons resort Chogogo gebracht. Toen we aankwamen om in te checken bleken we een upgrade te krijgen. In plaats van een appartement op de 1e verdieping met één slaapkamer, kregen we een bungalow met een grote woonkamer met alles er op en eraan. Twee slaapkamers (voor het geval dat we ruzie zouden krijgen), twee douches (je zou maar allebei te gelijk én niet samen willen douchen) en een enorm terras met een hangmat. Een man met een aanstekelijk vrolijk humeur, brengt ons naar onze bungalow. De sfeer zat er al lekker in hoor. Naast het vriendelijke personeel, de sfeer en het top verblijf, hadden ze ook nog een heerlijk zwembad met ligbedden etc.

No doubt, we are definitely coming back.

Boek via Booking.com met mijn persoonlijke code LIEKEV95 of klik hier en krijg 10% korting!


ENIGE MINPUNT OP CURACAO:

Definitely the f*cking animals around here. LOOK AT THEM!:

salamander_blogcuracao

Raar maar waar, je raakt er een soort van aan gewend. Maar geloof me; van de kleine hartaanvallen als ze minder dan een meter bij je in de buurt komen, kom je niet vanaf..

Aanraders:

Chogogo ligt op nog geen paar minuten afstand van de JanTiel baai. Als je hier voor het eerst aan komt, sta er dan niet van te kijken als je eerst een paar minuten met open mond staat. Wit zandstrand en koraal blauwe zee, nobody can resist that.

blog_curacao

De smoothies/milkshakes van de Zanzibar zijn top om af te koelen met dat warme weer. We hebben ook vaak s’avonds bij Zanzibar gegeten. Let er wel op dat het er erg druk kan zijn, dus je dan even moet wachten. Je kunt dan wel een drankje doen aan de bar.

Smoothies bij Zanzibar
Diner: Red Snapper bij Zanzibar

Ga een dag naar de Grote knip, Cas Abao en Porto Mari.
Porto Mari is persoonlijk onze favoriet. Hier hebben we geen foto’s gemaakt en dat is vaak een goed teken! We hebben hier constant in het water gelegen en gesnorkeld. De kleine knip benoem ik niet, omdat we daar langs zijn gereden en vonden we naast de andere stranden niets bijzonders.

Ga met dolfijnen zwemmen!
Dit is echt een once in a lifetime experience. Het is niet goedkoop, maar dan heb je er wel een super mooie herinnering bij voor de rest van je leven. Hoe leuk is het om te weten hoe een dolfijn voelt. Geloof me, namelijk niet zoals je denkt. De interactie met die beesten is echt geweldig. Ze duiken met je mee naar beneden als jij dat doet etc.

Plus als je met je lover gaat is deze cliché foto natuurlijk een must!

Afrader:
Naar Klein Curaçao met een boot die bij groepsactiviteiten wordt aangeboden.
Wat was de reis per boot naar Klein Curaçao een hel. JA, EEN HEL en dat is werkelijk niet overdreven. Mijn vriend en ik hebben een vrij sterke maag en zullen niet snel wagenziek of zeeziek worden, maar we hebben het geweten zeg! Op een gegeven moment waren de golven zo hoog dat ik dacht dat de boot om zou slaan en dit het eind zou zijn van mijn korte leven. Wel een mooie plek om te overlijden, maar nee liever niet.

Iedereen op de boot was aan het vechten tegen zichzelf om niet te hoeven spugen. THANK GOD heeft ook niemand dat gedaan. Dat is een wonder, want als er één moest spugen moest ik waarschijnlijk ook. Na een lijdensweg van twee en halfuur, had ik überhaupt geen zin meer om op klein Cura gezellig in de zon te gaan liggen. VERSCHRIKKELIJK. Uiteindelijk ging het wel weer, maar ik wou er bijna blijven wonen, aangezien ik zo erg tegen de terugreis op zag..

Er zijn dus blijkbaar ook snellere boten, waar je meer voor betaald. Misschien dat dit wel te doen is. Maar voor mij nooit meer!

Eindig je vakantie met een tattoo.
Ik heb er de gewoonte van gemaakt om bij elke mooie vakantie, daar een tattoo te laten zetten. Degene die ik in curaçao heb laten zetten was mijn eerste tattoo. Ik heb ‘m bij Byron laten zetten, zijn shop zit op Mambo Beach. Byron is mega relaxt en een topper in zijn werk. Er zijn al veel bekende Nederlanders bij hem geweest. Zeker een aanrader.

Hoe cynisch ook na mijn ervaring met golven; heb ik een golfje laten zetten. Because: You can’t stop the waves, but you can learn how to surf.

Daarna lekker een hapje eten bij Chill op Mambo Beach. We zijn daar later ook terug geweest om een heerlijk dagje te chillen. Het water daar wordt wat minder snel diep, dus is ook een top plek voor als je met kinderen bent. Maar het is ook niet zo dat het dar van de kinderen krioelt (voor de people zonder kids). Soms kun je een eindje verderop ook dolfijnen zien zwemmen aangezien de Dolphin Academy er niet ver vandaan is.

Overige Do’s and Don’ts: 

  • Ga een dagje naar St. Tropez. Wij hebben dit in combinatie met een dagje Curaçao stad gedaan. Curacao stad vonden wij niet bijzonder. Vaak is het veel te warm om echt te gaan shoppen en de winkels stellen er ook niet veel voor. Dus mijn advies is; ga er alleen heen als je intens graag de onderstaande foto wilt maken.
  • Ga alleen naar Koraal als het mooi weer is, anders is er niks aan. Het restaurant onder Koraal à Karakter is een topper. Vooral met zonsondergang is het er prachtig. In het weekend speelt er een bandje.
  • Ga bij een lokaal vistentje eten. Super goed koop en vis net uit de zee. Wij waren bij Pop’s Place.

Wij waren maar 9 dagen en ik adviseer jullie echt als je naar Curacao gaat minimaal 12 dagen te boeken i.v.m. de lange reis. Ik heb namelijk nog twee maanden een zanikende vriend gehad die constant riep dat hij terug wou (niet uit te sluiten dat dat sowieso gebeurd). We left with a big sad face:

Hopelijk hebben jullie wat aan mijn tips! Ben jij al eens in Curaçao geweest? Wat was jou ervaring? Deel het met ons in de comments! 

Liefs,

Lieke 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *